Seksualiteit

Op het gebied van seksualiteit kan je samen met je partner of zelfs alleen heel wat bereiken. Er zijn verschillende manieren om zin te krijgen en ook verschillende mogelijkheden om te laten zien dat je zin hebt. Zin in seks zal vooral worden opgewekt door met een ander te zoenen, strelen of vrijen. 

Seksuele prikkels zullen er toe leiden dat je verder wilt gaan als je deze gevoelens dan ook echt toe laat. Belangrijk is dat je in een vertrouwde omgeving bent, waarbij jij jezelf helemaal ontspannen kunt voelen en dus ook zin in seks kunt krijgen. Als dit het geval is, dan is in veel gevallen de sleutel tot succes al gevonden.

Seks zonder relatie

Wanneer je geen relatie hebt zal het toch voorkomen dat je behoeftes hebt aan seks. Om aan deze behoefte te voldoen kan je allerlei acties zelf ondernemen. Het is helemaal niet beschamend om je zelf eens een keer af te trekken of te vingeren.

Masturberen behoort dus tot de vele mogelijkheden en kan je doen op de momenten dat jij het meest de behoefte voelt om seks te hebben. Anderzijds kan je ook kiezen voor internetdating en dus eens een keer met iemand afspreken. Je hoeft daarbij niet alleen te zoeken naar een date voor een relatie, maar ook eenmalige seksuele ontmoetingen zijn mogelijk.

Weet wat je wilt

Belangrijk is om te weten wat jij wel of niet wilt. Als je gaat masturberen heb je uiteraard de touwtjes helemaal zelf in handen. Maar als je op zoek gaat naar een man of vrouw om een keer eenmalig seks te hebben, dan is het zeer belangrijk dat je van elkaar weet wat je wel prettig vindt of juist helemaal niet.

Als jij weet wat je wilt op het gebied van seks, dan zal je altijd aan jouw behoeftes kunnen voldoen.

Wanneer? Zorg ervoor dat de kinderen voldoende seksuele voorlichting krijgen voor de puberteit.
Wat? Leer kinderen regels, respect en de juiste houding ten opzichte van seksualiteit uit.
Hoe? Zorg voor een open houding ten opzichte van seksuele diversiteit.