Relaties en seksualiteit

Seks is niet iets dat bij iedereen vanzelf gaat. Sommige mensen volgen in een relatie daarom een vast patroon en praten eigenlijk weinig tot niet over de dingen die ze prettig vinden. Om met je partner een goede verstandhouding te krijgen en houden is het juist wel belangrijk om seks bespreekbaar te maken. Laat weten wat je wel en niet fijn vindt binnen je relatie, zodat je het voor beide prettig kan maken om met elkaar te vrijen. 

In het begin van een relatie zal dit vaak wel mee vallen, maar toch kan na verloop van tijd als alles een beetje gewoon wordt de seks erg saai worden. Probeer andere dingen en verander bijvoorbeeld de slaapkamer eens qua inrichting. Hoewel je het niet zou denken kan je hiermee toch jullie seksleven een stuk leuker maken binnen je relatie.

Tips om het spannend te houden

Wanneer jij en je partner de seks in jullie relatie een beetje saai beginnen te vinden, zijn er voldoende oplossingen te bedenken om de sleur te doorbreken. Relaties en seksualiteit blijven vaak vooral steken op het feit dat mensen niet met elkaar over seks praten.

Zoals zojuist al even gezegd is het erg belangrijk om te laten weten wat je lekker vindt en zo kom je dus meer over elkaar te weten. Andere tips zijn om eens een keer een ander moment te kiezen voor seks of wellicht dat jullie in je relatie meer spanning weten te vinden als je seks hebt buiten je slaapkamer?

Zorg dat je er allebei zin in hebt

Om tot een goede vrij partij te komen in jullie relatie is het belangrijk om elkaar eens goed te verleiden. Dit kan je al doen met een paar simpele gebaren, maar ook door elkaar tussentijds onopvallend lekker te maken door elkaar aan te raken. Belangrijk is dat je een goede balans weet te vinden en ook echt zin in seks hebt.

Wanneer? Zorg ervoor dat de kinderen voldoende seksuele voorlichting krijgen voor de puberteit.
Wat? Leer kinderen regels, respect en de juiste houding ten opzichte van seksualiteit uit.
Hoe? Zorg voor een open houding ten opzichte van seksuele diversiteit.